Održan 8. malonogometni turnir Sindikata metalaca ZDK

Danas je u Gradskoj areni u Zenici održan 8. malonogometni turnir Sindikata metalaca Zeničko-dobojskog kantona, povodom Dana metalaca i Dana državnosti.

Učešće je uzelo osam ekipa – ArcelorMittal Zenica, Željezara Zenica, Mann Hummel Tešanj, Prevent FAD Jelah, Excel Maglaj, Preis Usora, Cimos Gradačac i Novi Travnik i Volkswagen Sarajevo.

Nakon 16 odličnih utakmica, u pravoj sportskoj atmosferi, u finale su se plasirale ekipe ArcelorMittal Zenica i Volkswagen Sarajevo.

Ekipa ArcelorMittal Zenica je zasluženo trijumfovala rezultatom 4:1.

Treće mjesto je osvojila ekipa Mann Hummel koja je savladala ekipu Prevent FAD Jelah.

Nagradu za fair play osvojila je ekipa Željezare Zenica.

Najbolji igrač turnira bio je Hamza Kovač iz ekipe ArcelorMittal, a najbolji strijelac Amar Mašić također iz ekipe ArcelorMittal.

Priznanje za najboljeg golmana dobio je Čiva Fahir iz ekipe Volkswagen Sarajevo.

Ocjena je učesnika da je turnir u potpunosti ispunio svoju svrhu – sportska aktivnost, druženje, izgradnja timskog duha, razmjena iskustava o raznim temama, radničkim posebno.

Organizatori su naročito ponosni na činjenicu da su učestvovali radnici iz gradova Bosne i Hercegovine, iz oba entiteta, svih nacionalnosti, te da nije bilo ni najmanjeg incidenta, naprotiv – sve je prošlo u znaku lijepog druženja ljudi kojima je zajedničko to da sa svojih deset prstiju zarađuju hljeb, da su sindikalci i da vole sport. Sve drugo je sporedno.

Organizatori se zahvaljuju svim ekipama na učešću, na izuzetno korektnom i sportskom ponašanju učesnika na terenu i izvan njega, te svima koji su na bilo koji način podržali ovaj turnir.

zenit.ba

Prethodna objavaSljedeća objava