Gradonačelnik Kasumović upriličio svečani ručak povodom plasmana NK Čelik u Prvu ligu FBiH i 78. rođendana kluba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, zajedno sa saradnicima, upriličio je danas svečani ručak za nogometaše NK Čelik i Upravu kluba, a povodom plasmana u Prvu ligu FBiH i 78. rođendana kluba.

Kako je ovom prilikom kazao gradonačelnik Kasumović, zbog ovog velikog uspjeha, Gradska uprava Zenica uplatiti će 20.000 KM na račun kluba.

-Kako će taj iznos Uprava kluba podijeliti, to ćete se vi između sebe dogovoriti. Dakle, samo za ovaj uspjeh dobit ćete 20.000 KM. Prije svega, želim nogometašima, ovim mladim momcima, čestitati na ovom velikom uspjehu. Želim da taj uspjeh postignete i dogodine u višem rangu. Posebno čestitam Upravi i ovim mladim momcima koji su preuzeli da vode klub i postigli ono u šta, iskreno, nisam vjerovao. Nadam se da ćemo u budućem periodu imati još veću saradnju, a još jednom čestitam Upravi kluba i momcima koji to odlično vode. Morate samo biti svjesni da nemam samo segment NK Čelik, ovaj grad ima stotine kluba, a osim toga tu su i stotine problema koje sam morao rješavati u proteklom periodu. Veći rang takmičenja zahtijeva i više sredstava, a svakako da ćemo to imati na umu i obećavam da ćemo vam pomoći. Još jednom, od srca vam želim da uspijete i pojedinačno i kao klub, a to ćete postići ako date sve od sebe. Na kraju, još jednom iskrene čestitke na postignutom uspjehu za koji vas je Grad Zenica nagradio sa 20.000 KM – kazao je gradonačelnik Kasumović.

Denis Mušović, predsjednik Upravnog odbora kluba, zahvalio se Gradskoj upravi Zenica i gradonačelniku što su upriličili ovaj ručak.

-Gradonačelnik je dobro kazao da je ispred nas jedna velika perspektiva u vidu naših momaka koji se bore i ginu za klub. Ako želimo vrhunske rezultate, čitava Zenica treba gledati u jednom smjeru i da dišemo istim intenzitetom. Mislim da je ovaj svečani ručak jedan početak takvog istog disanja i gledanja u istom smjeru – rekao je Mušović.

Armin Duvnjak, šef stručnog štaba NK Čelik, ovom prilikom je kazao kako mu je drago što je došlo do ovakvog susreta.

-Mislim da je ovo dobra stvar za Zenicu i klub, te smatram da smo zajedno ovo zaslužili. Mi sa svoje strane što se tiče stručnog štaba i igrača, ekonoma, fizioterapeuta i doktora, što smo učinili sve da uđemo u viši rang takmičenja i želim da imamo tu podršku što se tiče Grada Zenica i ne vidim nijedan razlog da drugačije ne bude. Mi smo svi patili kroz ovaj period, da li je bilo opravdano ili ne – nije ni važno uopće. Često igračima govorim da isključe emocije što se tiče fudbala i sporta jer to ne postoji u ovom poslu, da je ovo na neki način posao, ali da za svoj Čelik idemo srcem i mislim da smo onda osuđeni samo na uspjeh – rekao je Duvnjak.

Vladan Popović u ime “Robijaša” poručio je kako je ovo okupljanje pokazatelj jednog boljeg smjera za bolju saradnju između Gradske uprave Zenica, navijača i kluba.

-Klub je iznad sviju nas, mi smo prolazni, ali naš klub je vječan. Svi moramo gledati u jedan smjer, biti u zajedništvu, te da se klub podiže iz dana u dan. Trebamo svi gledati da nam Čelik bude uspješan, da se vratimo na stare slave tamo gdje Čelik i pripada. Bili smo pred gašenjem, ali nismo dali da se naš klub ugasi i sačuvali smo ga. Imamo pred sobom budućnost gdje ćemo našoj djeci ostaviti pravi klub sa stabilnim temeljima – rekao je Popović.

Potom je uslijedilo svečano presjecanje torte, koju je gradonačelnik Kasumović osigurao u čast 78. rođendana kluba.

Prethodna objavaSljedeća objava