I MEOKUŠNICE DOBIVAJU NOVI IZGLED: Evo kako će se ubuduće saobraćati ulicom Armije RBiH (FOTO)

Na području grada Zenica saniraju se brojne gradske ulice, ali i realiziraju drugi projekti, koji imaju za cilj unapređenja uslova života svim građanima.

Jedna od njih je ulica Armije RBiH u naselju Meokušnice, gdje se privode kraju radovi na sanaciji ove ulice. Već sada, iako su radovi još u završnoj fazi, naselje Meokušnice dobilo je potpuno novi izgled.

Dosad su završeni radovi na asfaltiranju pješačkih staza, kao i radovi na ugradnji prvog sloja asfalta, dok je u toku asfaltiranje završnog sloja i postavljanju horizontalne signalizacije.

Odmah po završetku radova na sanaciji u ulici Armije BiH će doći do izmjene režima saobraćaja i to na sljedeći način:

-na dijelu od kružnog toka do ulice Meokušnice saobraćaj će se odvijati dvosmijerno kao što je to bio slučaj i do sada;

-na dijelu između ulica Meokušnice i spoja ulice Armije BiH sa Štrosmajerovom (iznad Crkve) saobraćaj će se odvijati jednosmijerno sa pravcem kretanja od ulice Meokušnice ka predmetnom spoju. Na toj dionici bit će fomirano koso parkiranje duž desne strane ulice, dok će u gornjem dijelu ulice Armije BiH biti formirano obostrano koso parkiranje;

-smijer kretanja u ulicama Meokušnice i Uzunovića put ostat će nepromijenjen;

-gore navedenim izmjenama bit će formiran parking prostor duž ulice kapaciteta 61 parking mjesta, od čega su dva parking mjesta predviđena za invalidna lica. 

Također ispred svakog ulaza u zgradu bit će ostavljen slobodan prostor za jedno vozilo kako bi se omogućio pristup vozilima hitne pomoći ili vatrogasaca.

-Realizacija i ovog projekta samo je nastavak aktivnosti Gradske uprave Zenica na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem da se obezbijedi kvalitetna infrastruktura i poveća zadovoljstvo građana uslovima života u našoj lokalnoj zajednici – kažu iz Gradske uprave Zenica. 

Nakon Londže, ulice Aleja šehida, Štrosmajerove i Gornjozeničke, ulice Mejdandžik, novog izgleda stepeništa na Kamberovića polju, uskoro će novi izgled naselja dobiti Meokušnice kao i Blatuša gdje se, također, vrši rekonstrukcija saobraćajnice. 

Prethodna objavaSljedeća objava