Otvoren 24. Međunarodni otvoreni šahovski turnir „Zenica 2022“

Danas je u Zenici otvoren dvodnevni, dvadeset četvrti Međunarodni otvoreni šahovski turnir “ZENICA 2022“, koji se igra u sali restorana „Tapas“, u terminu od 12. – 13.11.2022. godine.

Organizator je Šahovski klub „Preporod“, iz Zenice, a domaćin je restoran „Tapas“ u Zenici.

Turnir je otvorio Vedad Šestić, direktor turnira i predsjednik ŠS ZDK, a napomene o pravilima i ostalim detaljima turnira prisutne je upoznao glavni sudija, IA Fahrudin Ćerim.

Na turniru nastupa 48 takmičara, među kojima su i dva velemajstora (GM), dva FIDE majstora (FM) i tri internacionalna majstora (IM). Takmičari su iz BiH, Hrvatske, Srbije, Danske i Crne Gore.

Igrat će se Švicarski sistem od sedam kola, a tempo igre je 30 minuta po igraču za cijelu partiju.

Turnir će se rejtingovati kod FIDE.

Ukupni nagradni fond iznosi 2.190 KM i biće raspoređen kako slijedi:

Na deset prvoplasiranih šahista. Predviđene su i tri nagrade za igračice, zatim za igrače rejtinga do 1900 elo poena, rejtinga od 1901 do 2500 kao i nagrade za kadetkinje i kadete 2004.godište i mlađe..

Direktor turnira je Vedad Šestić, glavni sudija turnira je Fahrudin Ćerim, međunarodni sudija FIDE, a pomoćni sudija i operater NA Halim Hutinović.

Inaće, pobjednik 21. turnira bio je velemajstor Denis Kadrić, a 22. i 23. turnira pobjednik je bio velemajstor Milan Vukić.

Izvor : zenicablog.com

Prethodna objavaSljedeća objava