Čelik pobjedu ‘posvetio’ gradonačelniku Fuadu Kasumoviću

Nogometni klub Čelik je u subotu ugostio ekipu NK Azot, u posljednjoj utakmici ove godine na Bilinom polju.

Zeničani su lako savladali ekipu Azota i to visokim rezultatom 5:0. Već u 7. minuti Zeničani su došli u vodstvo golom Aladina Isakovića koji pogađa glavom na asistenciju Fenana Salčinovića iz kornera. Na drugi pogodak se čekalo svega 5 minuta, jer već u 12. minuti susreta novi ubačaj iz kornera Salčinovića, ali ovaj put pogađa Mirsad Šijerkić, što je i bio rezultat prvog poluvremena.
Novi pogodak u mreži gostiju se dogodio u 55. minuti zahvaljujući udarcu sa dvadesetak metara Emira Karalića. U 81. minuti svoj drugi pogodak postiže Mirsad Šijerkić, kao i posljednji u 87. minuti, čime je ujedno i postigao hattrick.

Nakon zasluženog slavlja, uprava NK Čelika se oglasila i putem Facebook-a i ovu pobjedu posvetila Fuadu Kasumoviću i Gradskoj upravi Grada Zenica.

– Današnju pobjedu posvećujemo Gradskoj upravi Grada Zenica i gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću s kojima je NK Čelik na današnji dan prije dvije godine potpisao Sporazum o međusobnoj saradnji. Zbog kršenja Sporazuma od strane Gradske uprave, naš klub je do sada oštećen za 450.330,76 KM – istakli su iz ovog kluba i dodaju:

Poručujemo im da smo, bez obzira na njihove bezuspješne pokušaje da ugase ovaj klub, prešli sve prepreke i da ćemo ovom klubu vratiti sve ono što mu pripada. Do posljednjeg feninga!

Izvor : zenit.ba

Prethodna objavaSljedeća objava