Zeničke ‘Iskre’ planiraju otvoriti “Pačju školu” za najmlađe

Proteklog vikenda održavao se internacionalni festival plesa u Sarajevu u organizaciji plesnog kluba Astorija iz Sarajeva.

Zeničke iskre briljirale su na ovom takmičenju i vratile se u Zenicu sa mnogo medalja i priznanja. Tim povodom ugostili smo u studiju našeg radija trenericu i osnivačicu ovog plesnog kluba, kao i mlade djevojke koje su postigle izvrsne rezultate.

Bio je to jedan naporan dan, od 7 ujutro do 8 navečer su djeca plesala, međutim ostvarili smo zapažene rezultate. Osvojili smo mnogo prvih mjesta, i mogu da kažem da je ovo takmičenje na kojem smo imali priliku da pokažemo sve svoje talente. Svako dijete je dobilo priliku da se predstavi i na oduševljenje sudija dobili smo velike pohvale. Osvojili smo šest pehara i tačno 68 medalja – pohvalila nam se rezultatima trenerica Belma Čolaković i dodala kako mnogo više treniraju i mnogo ozbiljnije su posvećeni plesu od kako imaju svoj sopstveni prostor. Odala nam je i to da u skorije vrijeme imaju u planu projekat za malu djecu ‘Pačju školu’, koja će se dešavati u jutarnjim satima i koja će biti izvrsna za roditelje koji nisu u mogućnosti da svoju djecu vode u vrtić.

Belma je pozvala sve zainteresovane za ples da se jave preko Facebook profila ili da ih potraže u njihovom prostoru koji je lako prepoznati po šarenilu, a nalazi se preko puta Osnovne škole ‘Edhem Mulabdić'u Londži.

zenit.ba

Prethodna objavaSljedeća objava