Zeničanke se nadaju trijumfu protiv Mladog Krajišnika

U susretu 4. kola Lige 12 Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice, zenički Čelik BH Telecom u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u subotu, 19. novembra s početkom u 17.30 sati dočekuje Mladog Krajišnika iz Banja Luke.

Zeničanke su u prošlom kolu bile slobodne te se nalaze na omjeru 1-1, dok su gošće na omjeru 2-1.

– Mladi Krajišnik je veoma mlada i poletna ekipa, sa dobrim trenerom Dragom Karalićem. Vidjeli smo koje su njihove glavne igračice, a to su Guska i Simić. Pokušat ćemo da zatvorimo njihove glavne igračice, mada unutar ekipe imamo problema – Džejlana Inđić ima povredu koljena, a Adna Omerdić je operisala zub. Nadam se da će biti spremna za utakmicu. Ne tražimo nikakav alibi – kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Armel Mujkanović.

Zeničanki tim je prošle sezone igrao bez Amne Isaković, koja ne bila povrijeđena.

– Ekipa jako dobro radi, svakodnevno napredujemo. Nadamo se da ćemo pokazati svoju dobru volju, da ostvarimo dobar rezultat i da nam se neće ponoviti prošlo kolo, odnosno da ćemo malo jače igrati. Nikoga ne podcjenjujemo i izaćemo na teren, boriti se, dati sve od sebe da se predstavimo u što boljem svjetlu te da slavimo u subotu – istakla je Isaković.

Mujaković je dodao kako ove sezone nemaju poseban rezultatski imperativ, da je cilj razvijati mlade igračice, ali da se nada kako će se uključiti u borbu među prve četiri ekipe.

zenita.ba

Prethodna objavaSljedeća objava