Zeničani sa bh. zastavom bodre Hrvatsku u Katru

Fudbalska reprezentacija Hrvatske trenutno igra utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru protiv selekcije Maroka, a na tribinama se stadiona Al Bayt našla se i zastava Bosne i Hercegovine.

Hrvatska reprezentacija u 1. kolu Svjetskog prvenstva igra utakmicu protiv Maroka, a naši susjedi u ovom meču imaju podršku i iz naše zemlje.

Zastava Bosne i Hercegovine našla se na tribinama Al Bayt stadiona među hrvatskim navijačima, a držao ju je momak koji je dobro poznat s terena u BiH.

Sreću da gleda utakmicu Hrvatske u Kataru ima nekadašnji golman Amel Pjanić (37), čovjek koji je u karijeri branio za velikane bh. fudbala.

Amel je u Kataru zajedno s bratom Albinom. Prisustvuju utakmici reprezentacije Hrvatske i na tribinama su razvili zastavu Bosne i Hercegovine.

Ovo je svakako izuzetno lijepa slika s Al Bayt stadiona i Hrvatska je iz Bosne i Hercegovine dobila još dvojicu navijača, iako su bili u dresovima naše reprezentacije.

Nekadašnji golman Amel Pjanić je ponikao u Čeliku, da bi tokom fudbalske karijere promijenio veliki broj klubova prije okončanja karijere u ekipi Moševca iz Maglaja.

Tako je Pjanić pored Čelika branio i za FK Željezničar, te FK Zenica City, Travnik, Rudar iz Kaknja i Igman iz Konjica. Bio je član i omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine, a fudbalsku karijeru je okončao 2019. godine.

Napomenimo da je u septembru 2020. godine Amel doživio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio teške tjelesne povrede.

Amel je zadobio teške povrede obje noge i više povreda tijela u direktnom sudaru Opela Astre i kamiona s labudicom koji je prevozio teške građevinske mašine.

Srećom, uspio se oporaviti i lijepo ga je vidjeti dvije godine kasnije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

zenit.ba

Prethodna objavaSljedeća objava