Zenica će naredne sezone imati klub u Premijer ligi BiH

Završen je prvi dio sezone u 1.ligi FBiH, grupa “Sjever” u rukometu, s time da se ima odigrati još zaostala utakmica između Čelika i Nove Bile. Jesenji prvak je ekipa Čelik-Juniora iz Zenice, koja je u 10 odigranih utakmica upisala 10 pobjeda.

Mlada ekipa koju s klupe predvodi Vladimir Zeljko većinu utakmica je bez problema riješila u svoju korist, a jedini meč u kojem nisu dominirali od prve do zadnje minute je duel protiv gradskog rivala, koji je odigran u Kaknju, koji je završen 28:27 za Čelik-Junior.

Nakon završetka prvog dijela sezone jasno je da će se za prvo mjesto u nastavku sezone boriti dvije ekipe i to iz istog grada. Čelik- Junior je bez poraza završio prvi dio sezone, dok je Čelik upisao samo jedan poraz i to od gradskog rivala. Ostale ekipe poput Žepča i Rudara iz Banovića, koji su u vrhu tabele imaju već po tri poraza, te je skoro nemoguće da se u drugom dijelu sezone uključe u borbu za prvo mjesto.

Tako će po svemu sudeći Zenica naredne sezone gotovo sigurno imati člana Premijer lige BiH u rukometu ponovo nakon šest godina. Ko će prvi proći kroz cilj vidjet ćemo na kraju, a po svemu sudeći odlučit će duel u 19. kolu kada će u zeničkoj Areni Čelik-Junior dočekati Čelik, a to će sigurno biti poslastica za sve ljubitelje rukometa u Zenici.

Ono što je sigurno da Zenica ima kapacitete da egzistiraju dva kluba, jedan koji će se takmičiti u Premijer ligi, a drugi da bude u rangu niže i u kojem bi igrali igrači koji ne bi imali veliku minutažu u Premijer ligi. Svakako da bi fokus trebao da bude na omladinskom pogonu i proizvodnji igrača iz vlastite škole, a vidjet ćemo šta su Uprave ova dva kluba zacrtale za narednu godinu, odnosno eventualnim plasmanom u Premijer ligu BiH.

zenit.ba

Prethodna objavaSljedeća objava