Za vikend finale prvenstva šahovskog kluba “Napredak”

Šahovski klub „Napredak“ Zenica je organizator Finala prvenstva šahovskog kluba „Napredak“ Zenica za 2022. godinu u razdoblju od 03.12.2022. godine do 04.12.2022. godine.

Turnir se igra u prostorijama kluba, koje se nalaze u Hrvatskom domu „Kralj Tomislav“. Učešće na istom će uzeti 8 natjecatelja, a prvih šest natjecatelja po plasmanu će se plasirati u finale prvenstva ŠK „Napredak“ Zenica za 2023. godinu.

Turnir se igra po Bergerovom sustavu, FIDE varijanta u 7 kola. Tempo igre je 30 minuta + 5 sekundi po igraču do kraja partije. Sudac turnira je Darko Jozić (KA).

Nagradni fond turnira iznosi 600,00 KM, raspoređen u četiri nagrade kako slijedi: I. mjesto-200 KM,   II. mjesto-150 KM, III. mjesto-120 KM, IV mjesto-80 KM i V mjesto-50 KM.

Turnir ima višegodišnju tradiciju odigravanja, i predstavlja krunu nakon veoma uspješne natjecateljske godine, kroz kako pojedinačna, tako i ekipna natjecanja kluba.

Vrijedno pomena je da će Šahovski klub „Napredak“ Zenica predstavljati naš grad 2023. godine sa dvije ekipe u najvišem rangu natjecanja, tj. Premijer ligi BiH u šahu za žene i Premijer ligi BiH u šahu za muškarce, što naš klub svrstava u jedan od najboljih bosansko-hercegovačkih sportskih kolektiva.

Učešće na finalu prvenstva ŠK „Napredak“ Zenica za 2022. godinu su uzeli sljedeći natjecatelji:

GORAN TRKULJA (IM)

ENVER MURATOVIĆ (FM)

DARKO POPOVIĆ (MK)

SAMIR BAJRIĆ (MK)

VINKO MIJATOVIĆ

ADIN TATAREVIĆ (MK)

SAMIR HAJDAREVIĆ (MK)

MLADEN ŠAIN (MK)

zenit.ba

Prethodna objavaSljedeća objava