Jan Bulajić : Treniram u odličnom klubu, idem u jednu od najboljih škola

Jan Bulajić, mladi talentovani Zeničanin od ove sezone postao je član Igman Burcha i nastupa za kadetsku ekipu kluba sa Ilidže.

Za portal Bhbasket govorio je o novoj sredini:

– Dolazak u Igman Burch ispunio me u oba pravca, idem u jednu od najboljih škola u regionu a i imam odlične uslove za trening. Ove godine sam počeo trenirati u košarkaškom klubu “Igman Burch” i pohađati srednju školu “Richmond Park” u Sarajevu. Boravak u internatu me naučio disciplini, tako da su kašnjenja u školu zbog treninga veoma rijetka. Na treninzima pokušavam dati sve od sebe i dokazati se trenerima kako bi što više napredovao. Što se škole tiče, pokušavam stizati sve na vrijeme, te održati reputaciju primjernog učenika – govori Bulajić i nastavlja:

– Kao učenik generacije u osnovnoj školi, moja očekivanja su bila velika za uspjeh u srednjoj školi. Moje košarkaško znanje se samo poboljšava otkako sam u klubu. Nije mi bilo teško sprijateljiti se s suigračima jer su to sve momci protiv kojih sam igrao u prošlosti i koje poštujem. Treneri nam svaki dan govore nešto novo i pomažu nam da ostvarimo naše ciljeve. Da u budućnosti postanemo ne samo dobri igrači, već i dobri ljudi, redovno svaki dan odrađujemo dva treninga, jutarnji prije škole te vecernji nakon škole. Za ovu godinu mogu reći da su ambicije velike što se košarke tiče, ambicija je da se svi košarkaški podignemo te što bolji plasman na kraju sezone – zaključio je Bulajić.

bhbasket.ba

Prethodna objavaSljedeća objava