Grad Zenica za nabavku senzora za kontinuirano mjerenje glukoze u krvi izdvojio 12.000 KM

Grad Zenica obavještava aplikante koji su se prijavili na Javni poziv o dodjeli novčane pomoći za nabavku senzora za kontinuirano mjerenje glukoze u krvi da će biti izvršena uplata odobrenih sredstava na račune korisnika. 

Grad Zenica je putem Službe za socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti objavio ovaj javni poziv, a shodno uslovima propisanim javnim pozivom pravo na dodjelu novčane pomoći mogle su ostvariti osobe oboljele od dijabetesa tipa 1 sa područja grada Zenica do navršenih 26 godina starosti. 

Rješenjem Službe broj: 02-31-13399/22 od 12.08.2022. godine formirana je Komisija koja je razmotrila prispjele zahtjeve i sačnila listu korisnika koji su ispunili uslove propisane Javnim pozivom. 

Zaključkom o dodjeli jednokratne novčane pomoći za nabavku senzora za kontinuirano mjerenje glukoze u krvi odobrena su sredstva za 48 korisnika u ukupnom iznosu od 12.000,00 KM, odnosno za svakog korisnika iznos od 250,00 KM. 

Izdvajanjem sredstava za nabavku senzora želimo bar malo olakšati život našim sugrađanima oboljelim od dijabetesa tipa 1. Senzori će omogućiti lakše i kvalitetnije praćenje nivoa šećera u krvi. Nastavit ćemo pokazivati razumjevanje za potrebe svih naših građana“, rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. 

Zbog obaveze poštivanja propisa o zaštiti ličnih podataka Grad nije u mogućnosti javno objaviti spisak osoba kojima su odobrena sredstva za nabavku senzora.

Prethodna objavaSljedeća objava