Vijesti 122 za 27.12.2022. godine

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 26/27.12.2022.godine, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u putničko motorno vozilo marke “Audi”, vlasništvo A.M. iz Zenice. Tom prilikom izvršena je premetačina stvari te nije evidentirano otuđenje predmeta. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 26/27.12.2022.godine, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u putničko motorno vozilo marke “Suzuki Vitara” vlasništvo J.A. iz Zenice. Ovom prilikom su otuđeni ključevi za dodatni prtljažnik na vozilu i daljinski upravljač. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 26/27.12.2022.godine, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u putničko motorno vozilo marke “Nissan”, vlasništvo Z.M., iz Republike Hrvatske. Ovom prilikom je izvršena je premetačina stvari u vozilu te nije evidentirano otuđenja predmeta. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se četrnaest saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam lica zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

mupzdk.gov.ba

Prethodna objavaSljedeća objava