Vijesti 122 za 29.05.2022. godine

Dana 29.12.2022.godine, u 12,10 sati, u ulici Breza, u mjestu Matuzići, od strane lica M.M. (1983.) iz Doboja, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila marke “Dacia”, u kojem se na mjestu suvozača nalazio osumnjičeni, kod istog je pronađen sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, dok su uviđaj izvršili istražitelji Policijske stanice Doboj Jug, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Žepče

U toku noći 28/29.12.2022.godine, u mjestu Gornja Golubinja, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo C.M. iz Žepča. Ovom prilikom je otuđena lovačka puška, karabin marke “Sako 85”. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 29.12.2022.godine, u 15,15 sati, u mjestu Lokvine, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Seat”, kojim je upravljala Z.A. iz Zenice i pješak-malodobno lice, iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

mupzdk.gov.ba

Prethodna objavaSljedeća objava