Vijesti 122 za 25.12.2022. godine

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 25.12.2022.godine, u 17,00 sati, u mjestu Konjevići, od strane lica M.K. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Nasilničko ponašanje”, tako što je upotrebom sjekire oštetio vrata i namještaj u kući vlasništvo M.Z. iz Zenice. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 25.12.2022.godine, u 20,00 sati, u ulici Prvomajska, izvršeno je krivično djelo “Krađa” kojom prilikom je otuđen mobilni telefon marke “Samsung-S8”, vlasništvo Š.A. iz Zenice. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 25.12.2022.godine, u ulici Patriotske lige, u mjestu Nemila, izvršeno je krivično djelo “Krađa” kojom prilikom je iz Samostalne trgovinske radnje “Bistričak”, vlasništvo Š.K. iz Zenice, otuđena određena količina alkoholnog i bezalkoholnog pića. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

mupzdk.gov.ba

Prethodna objavaSljedeća objava