Vijesti 122 za 21.11.2022. godine

JAVNI RED I MIR
Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica
Dana 21.11.2022. godine, u 13,20 sati, u Ulici ZAVNOBIH-a, policijski službenici Policijske stanice Centar su izvršili legitimisanje i pregled lica Z.A., rođenog 2002. godine, iz Zenice, kojom prilikom su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 21.11.2022. godine, u vremenu od 06,45 do 17,45 sati, u mjestu Sviće, iz kontejnera na gradilištu izvršena je krađa novca vlasništvo radnika C.H., državljanina Republike Turske. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

SAOBRAĆAJ
Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

mupzdk.gov.ba

Prethodna objavaSljedeća objava