Vijesti 122 za 14.12.2022. godine

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 14.12.2022 godine u 13,50 sati u ulici Envera Čerkeza, u prostorijama sportske kladionice, prilikom pregleda lica S.M. (1987.) iz Zenice, policijski službenici su pronašli i oduzeli dva upakovana sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 14.12.2022.godine, u 13,25 sati, u ulici Crkvice, prilikom realizacije naredbe Općinskog suda u Zenici, u kiosku za naplatu parking prostora, kod lica K.D. (1965.) iz Zenice, istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su pronašli i oduzeli 23 upakovana sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 14.12.2022 godine u 15,35 sati u ulici Sarajevska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo teretno motorno vozilo marke “Citroen”, kojim je upravljao N.A. iz Sarajeva a koji je vozilom sletio sa kolovoza na željezničku prugu. Ovom prilikom lice je zadobilo neutvrđen stepen povreda te je zadržano na promatranju u Kantonalnoj bolnici Zenica. Uviđaj izvršen od strane službenika Policijske stanice Centar.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

mupzdk.gov.ba

Prethodna objavaSljedeća objava