Izvještaj MUP-a ZDK za 4. oktobar

Zenicacrime

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

U toku noći 03./04.10.2022.godine, u mjestu Donja Papratnica sa putničkog motornog vozila marke “Golf” vlasništvo S.F. iz Kaknja, izvršena je krađa registarskih tablica E92-J-853. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca. 

Maglaj

Dana 04.10.2022.godine, u 18,10 sati, u šumi u mjestu Brezovi Dani, od strane lica K.A.(1970.), iz Maglaja, izvršeno je krivično djelo “Šumska krađa”. U dvorištu kuće navedenog lica, pronađeno je 3,70 m3, ogrijevnog drveta bez potrebne dokumentacije, koja je uz izdatu potvrdu oduzeta i predata čuvaru šuma Kantonalne uprave za šumarstvo, odjeljenje u Maglaju. Izvršen uviđaj od strane službenika Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Prethodna objavaSljedeća objava