Izvještaj MUP-a ZDK za 25. septembar

Zenicacrime

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 25.09.2022.godine, u 09,40 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Teška krađa” kojom prilikom je u mjestu Bukovlje, iz kuće vlasništvo D.E. iz Kaknja, otuđen novac, zlatni nakit te ručni satovi. Uviđaj izvršen od strane inspektora Sektora kriminalističke policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Maglaj

U noći 24./25.09.2022.godine, u mjestu Velika Bukovica, izvršeno je krivično djelo “Krađa”, kojom prilikom je otuđena drvna masa, vlasništvo R.M. iz Maglaja. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

Dana 25.09.2022.godine, u mjestu Šije, sa parkiranog teretnog motornog vozila marke “Iveco”, izvršeno je krivično djelo “Krađa” registarskih tablica E75-T-774, vlasništvo H.M. iz Tešnja. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 25.09.2022.godine, u 03,15 sati, u mjestu Vukovo, od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj, zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke “Opel-Astra”, kojim je upravljao J.M. (1998) iz Tešnja, kod kojeg je prilikom pregleda pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 25.09.2022.godine, u 17,15 sati, u mjestu Ponirak, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Renault-Megan” kojim je upravljao Č.B. (1990) iz Zenice i motocikl, bez reg.oznaka, kojim je upravljao I.A (1999), sa kojim je na motociklu bio Č.M. (2001), oba iz Zenice. U saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica, zadobio je I.A, dok je Č.M. zadobio lakše tjelesne povrede. Uviđaj izvršen od strane policijskih službenika Policijske stanice Nemila uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Prethodna objavaSljedeća objava