Izvještaj MUP-a ZDK za 19. septembar, pokušaj krađe u ZIM-u

Zenicacrime

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 18.09.2022. godine, u 22,50 sati, u ulici Kanal, izvršen je pokušaj teške krađe u tri kancelarije firme “ZIM” dd Zenica, gdje je tom prilikom utvrđeno da nije bilo otuđenja predmeta. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

U vremenu od 17.09.2022 do 19.09.2022.godine, u ulici Branilaca, izvršeno je krivično djelo “Krađa” kojom prilikom je otuđena aku brusilica marke “Hitachi” koja se nalazila u magacinskom prostoru zgrade u izgradnji. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca. 

Dana 19.09.2022.godine, u 19,15 sati, ulici Alije Izetbegovića, od strane lica B.V. (1978.), iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Izvršenim pregledom kod istog je pronađena jedna ručno motana cigareta sa sadržajem zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i jedno pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca. 

Dana 19.09.2022.godine, u 21,40 sati, u ulici Željeznička, od strane lica H.A. (1995.), iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Izvršenom kontrolom i pregledom putničkog motornog vozila marke “Audi” kojim je navedeno lice upravljalo pronađeno je jedno pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Prethodna objavaSljedeća objava