Izvještaj MUP-a ZDK za 18. septembar: Dvije krađe na području Zenice

Zenicacrime

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U vremenskom periodu od 16.08. do 18.09.2022.godine, u ulici Kraljice Katarine, izvršeno je krivično djelo “Krađa” u prostorije Društvenog doma Podbrežje, koje koristi firma “Laming”, vlasništvo K.M. iz Zenice. Ovom prilikom otuđena je određena količina alata. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U vremenskom periodu od 15. do 18.09.2022.godine, u ulici Hase bega Huseinovića u mjestu Nemila, iz kuće vlasništvo J.D., iz Zenice, izvršena je krađa određenog iznosa novca. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Policijske stanice Nemila, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Visoko

Dana 17.09.2022.godine, u 23,15 sati, u ugostiteljskom objektu “Lucky Pab”, u ulici Čaršijska, izvršeno je krivično djelo “Krađa”, kojom prilikom je otuđen mobilni telefon “Samsung A51”, vlasništvo Č.N., iz Visokog. Rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavljaju istražitelji Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 18.09.2022.godine, u 19,10 sati, na lokalnom putu u mjestu Malo Čajno, došlo je do tuče u kojoj su učestvovali, sa jedne strane, G.S. (1973.), G.I. (2004.), oboje iz Visokog i sa druge strane, Z.M. (1992.), Z.E. (1963.) i H.I. (1961.), svi iz Vareša. Tom prilikom lice G.S. je zadobilo teške tjelesne povrede dok su ostala četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca. 

Tešanj

Dana 18.09.2022.godine, u vremenu od 18,00 do 20,00 sati, u mjestu Rosulje, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” kojom prilikom je iz kuće vlasništvo H.E. iz Tešnja, otuđen određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Vareš

Dana 18.09.2022.godine, u 17,50 sati, u mjestu Donja Oćevija, od strane policijskih službenika, zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Golf”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao K.H. (1989.) iz Olova, dok su se u vozilunalazila lica B.Dž, (1990.) iz Ilijaša i M.E. (1981.) iz Olova. Izvršenim pregledom vozila pronađene su tri lovačke puške, dva lovačka psa i oguljena srneća divljač. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Prethodna objavaSljedeća objava