Izvještaj MUP-a ZDK za 15. septembar

Zenicacrime

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

U toku noći 14./15.09.2022.godine, u mjestu Badnje, izvršeno je krivično djelo “Šumska krađa” kojom prilikom je otuđeno 81 stablo bukovog i hrastovog drveta. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Kakanj

U toku noći 14/15.09.2022.godine, na katoličkom groblju u mjestu Grmače, izvršeno je krivično djelo “Krađa” kojom prilikom su sa više nadgrobnih spomenika otuđeni predmeti od obojenih metala-mesinga. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca. 

Zavidovići

Dana 15.09.2022. godine, u 12,50 sati, u ulici dr. Pinkasa Bandta, od strane lica K.Z. (1959.) iz Zavidovića, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Izvršenim legitimisanjem i pregledom navedenog lica kod istog su pronađena četiri pakovanja sa biljnom materijom koja asocira na opojnu drogu “Marihuana” i jedno pakovanje praškaste materije koja asocira na opojnu drogu “Speed”. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Tešanj

Dana 14.09.2022. godine, u vremenu od 10,00 do 13,00 sati, u ulici Kralja Tvrtka, izvršeno je krivično djelo “Krađa” iz prostorija Federalnog zavoda PIO/MIO, Poslovnica Tešanj, kojom prilikom je otuđen novčanik vlasništvo A.Z. iz Tešnja u kojem se nalazio određeni iznos novca. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Prethodna objavaSljedeća objava