Izvještaj MUP-a ZDK: Javni red i mir narušen u dva slučaja

Zenicacrime

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

Dana 22.09.2022. godine, oko 14,30 sati, u mjestu Ginje, policijski službenici Policijske stanice Visoko su kod lica Š.E.(1995.), iz Visokog, pronašli jedno pakovanje praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca. 

Dana 22.09.2022. godine, u 15,15 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Visoko je prijaviljeno da je u mjestu Srhinje, na lokalitetu “Lisine”, izvršena sječa 13 stabala bukve i graba. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

U toku noći 21./22.09.2022. godine, u mjestu Junuzovići, izvršena je teška krađa u kuću i pomoćni objekat-kotlovnica, vlasništvo M.N. iz Zavidovića, odakle je otuđen TV aparat i određena količina goriva. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnogkantonalnog tužioca.

Tešanj

Dana 22.09.2022. godine, u 17,35 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Tešanj je prijavljeno da je u toku noći 16./17.09.2022. godine, u mjestu Džemilić Planje, izvršeno krivično djelo “Teška krađa” kojom prilikom je iz dvorišta kuće, vlasništvo P.J. iz Tešnja, otuđen lovački pas pasmine “Bosanski barak”. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Olovo

U periodu od 20.09.2022. do 22.09.2022. godine, u mjestu Plane-Banja Lućica, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u pomoćni objekat, vlasništvo preduzeća Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona, Poslovna jedinica Olovo, odakle je otuđena određena količina daske. Rad na dokumentovanju krivičnog djela “Krađa” su nastavili istražitelji Policijske stanice Olovo, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se petnaest saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Prethodna objavaSljedeća objava