Izvještaj MUP-a ZDK: Dvije krađe u Zenici

Zenicacrime

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku 20/21.09.2022.godine, u ulici Kočevska čikma, izvršeno je krivično djelo Teška krađa” kojom prilikom su iz putničkog motornog vozila marke “VW Kombi”, vlasništvo privrednog subjekta Sigma doo Zenica, otuđene tri bušilice i tri motorne pile. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 21.09.2022.godine u 18,45 sati Policijska stanica Crkvice je obavještena da je u prostorijama Javne ustanove “Penzionerski dom sa stacionarom” koji se nalazi u ulici Prve zeničke brigade, izvršeno krivično djelo “Krađa”, određenog iznosa novca vlasništvo S.Š. iz Zenice. Intervencijom službenika uniformisane policije, u ulici Crkvice, zatečeno je lice S.M. (1976.) iz Zenice kod kojeg je pronađen otuđeni novac. Nad osumnjičenim je zavedena kriminalistička obrada od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca. 

Visoko

Dana 21.09.2022.godine u 20,15 sati, Policijska stanica Visoko je obavještena da je na platou Autobuske stanice Visoko, koja se nalazi u ulici Bosne Srebrene, od strane više lica narušen javni red i mir fizičkim napadom na malodobno lice A.E. (2005.) iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrde konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Breza

U toku noći 20./21.09.2022.godine u ulici Salke Bešlagića, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” kojom prilikom je iz pomoćnog objekta vlasništvo M.A. iz Breze, otuđena motorna pila. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Prethodna objavaSljedeća objava