FUP izvršio pretrese u zeničkoj bolnici, te domovima zdravlja u Kaknju i Visokom

Federalna uprava policije danas je izvršila pretres Kantonalne bolnice Zenica te Domova zdravlja u Kaknju i Visokom zbog sumnje u počinjenje koruptivnih krivičnih djela.

Kako su saopćili iz Federalne uprave policije, njihovi policijski službenici danas su po naredbi Općinskog suda u Zenici, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti te izvršili pretrese navedenih zdravstvenih ustanova.

– Tom prilikom izuzeta je dokumentacija i medicinski materijali koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela. Nakon izvršenog pretresa, te privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta, službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona nastavljaju dalji rad u cilju dokumentovanja počinjenih krivičnih djela – kazali su iz FUP-a.

Kako Klix.ba saznaje pretresi su izvršeni te je izuzeta dokumentacija vezana za aktivnosti koje su provedene na Odjelu hirurgije, a direktor bolnice Rasim Skomorac za medije je kratko kazao da su izvršene aktivnosti FUP-a te da su oni tu na raspolaganju policijskim organima u svim vidovima saradnje.

zenit.ba

Prethodna objavaSljedeća objava