Zenički studenti organizuju poetsko večer

Debatni klub “Gorgija” Zenica će sutra, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, organizovati poetsko večer pod nazivom “Prkosna Slobodna Ponosna, jer Bosna je ljubav”.

Poetsko večer će biti održano od 17h u sali Prf 1 na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Učesnice i učesnici poetske večeri su članovi i članice Debatnog kluba “Gorgija” ujedno i studenti i studentice dodiplomskog studija Pravnog fakulteta.

Tim povodom naši današnji gosti bili su studenti Pravnog fakulteta u Zenici Hana Kulović, Jasmina Horić i Danis Kubić, a koji su ujedno i učesnici poetske večeri.

– Debatni klub “Gorgija” Zenica postoji od 2005. godine, tj. od osnivanja Fakulteta, dok poetska večer postoji od 2016. godine. Poetska večer je sada već postala tradicionalni događaj – kazala je studentica Hana Kulović.

– Najvažnija odlika Dana državnosti BiH jeste historijski aspekt. Naša država je preživjela kroz historiju mnoge imperije od Osmanskog carstva, Austro-Ugarske, nacističke okupacije zemalja Jugoslavije, i ona još uvijek stoji prkosna i ponosna sa svim svojim znamenitostima – kazao je student Danis Kubić.

– Na ovom događaju najviše učestvuju studenti i studentice prve godine Pravnog fakulteta. Ovo je većini studenata i prvi javni nastup i za njih je ovo ogroman korak – kazala nam je studentica Jasmina Horić.

Prethodna objavaSljedeća objava