Zeničanima ponovo hladni radijatori?

Prije nepunih sedam dana pisali smo o tome kako su se Zeničani žalili na slabo grijanje, a kako nezvanično saznajemo ponovo je došlo do problema u Toplani.

Pokušali smo prošle sedmice i da dobijemo informaciju iz JP Grijanje Zenica, međutim kako to obično bude direktori su na sastanku ili zbog drugih obaveza nisu dostupni za razgovor, tako da javnost ostane uskraćena za informaciju o problemima vezanim za grijanje.
Kako smo tada nezvanično saznali problem je nastao u pogonu Toplana gdje je došlo do tehničkih problema zbog čega je bila smanjena isporuka toplotne energije za grijanje grada.

Ni jednu zvaničnu informaciju iz JP Grijanje naša redakcija nije dobila od početka sezone, tako da sve što znamo jeste da se naši sugrađani svakodnevno žale na mlake ili hladne radijatore.

JP Grijanje za sada jedino uredno isporučuje račune i kao takvo, bar prema našem iskustvu, nemaju ni minimum odgovornosti prema sugrađanima zahvaljujući kojima i postoje.

I pored novih kotlova, novog menadžmenta, grijanje u Zenici je i dalje loše. Niske temperature su tek krenule. Očekuje nas očigledno duga zima.

zenit.ba

Prethodna objavaSljedeća objava