U toku novogodišnje ukrašavanje ulica i kružnih tokova u Zenici

Sektor za ekologiju i komunalne poslove Grada Zenica u saradnji sa Javnim preduzećem za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica i ove godine provodi aktivnosti novogodišnjeg dekorisanja ulica.

Navedene aktivnosti se provode u skladu sa Ugovorom o pružanju usluga dekoracije na području Grada Zenica za 2022. godinu.

Trg Alije Izetbegovića, ulice Maršala Tita, Talića brdo, Londža, plato ispred crkve Sv. Ilije, kao i svi kružni tokovi u gradu Zenica su lokacije koje će biti ukrašene.

– U svrhu dekorisanja bit će utrošeno 213 LED svijetlećih dekorativnih elemenata, 21 LED cijev i 482 m kabla PgP. Grad Zenica će za ove namjene izdvojiti oko 20.000,00 KM, a u narednoj kalendarskoj godini planira se nabavka još elemenata koji će, po uzoru na brojne svjetske gradove, ukrašavati ulice tokom novogodišnjih praznika – istakla je Jakuta Imširović, šefica Sektora za ekologiju i komunalne poslove.

Osim dekorisanja gradskih ulica i kružnih tokova, u Zenici će i ove godine biti održana manifestacija „Studengrad“ te centralni javni doček Nove 2023. godine, kada će Zeničane zabavljati Amel Ćurić, Jelena Čabarkapa i Divanhana.

zenit.ba

Prethodna objavaSljedeća objava