“Recconnect” – takmičenje iz programiranja u Zenici 

„Recconnect“ naziv je hakaton takmičenja iz programiranja, čije je održavanje od 14. do 16. oktobra u Zenici, najavljeno na press konferenciji na Politehničkom fakultetu zeničkog Univerziteta. 

Uz pomenuti fakultet, organizatori su i Unija studenata Univerziteta u Zenici, kao i zenička softverska kompanija „Blandus“.

U ekipnom takmičenju očekujemo 10 ekipa, do 5 studenata, sa zeničkog Univerziteta, a imaćemo i pojedinačno takmičenje za sve studente i srednjoškolce iz BiH“, navodi profesor doktor Samir Lemeš, sa zeničkog Politehničkog fakulteta.

Kroz projekat  „Recconnect“, koji se radi godinama na našem Univerzitetu, nastojimo što bolje promovisati ovu visokobrazovnu ustanovu i studijski odsjek Softversko inženjerstvo, kako bi privukli što više studenata na Univerzitetu u Zenici, te raditi projekte kroz fakultet i Uniju studenata zajedno sa kompanijom „Blandus““, kaže Faris Preljević, predsjednik Unije studenata zeničkog Univerziteta.

Naša kompanija je prepoznala da na prostoru ZDK postoji jako puno talentovanih mladih ljudi, informaciono-tehnološke struke, ali nažalost odlaze sa ovog prostora u potrazi za zaposlenjem, a mi ih želimo podržati i zadržati ih u Zenici, kako bi pokazali da imamo mogućnost prosperiteta i napretka ovog grada i kantona“, ističe Naida Stupar Rizvić iz kompanije „Blandus“. (V. J.)

FOTO: Zenicainfo.ba
Prethodna objavaSljedeća objava