Protest mještana Željeznog Polja zbog ambulante (VIDEO)

Preko 200 građana, roditelja, nastavnika Željeznog Polja, mjesta u opštini Žepče, danas je na protestu izrazilo svoje protivljenje ideji da se lokalna ambulanta premjesti u prostorije škole, jer smatraju da će to ugroziti proces odvijanja nastave i ugroziti sigurnost učenika i osoblja škole.

Ponovili su da se ambulanta mora hitno vratiti na područje Željeznog Polja, jer ne žele putovati 14 kilometara u Begov Han da bi dobili usluge primarne zdravstvene zaštite.

Rekli su da se nadležni organi izjasne o ovom problemu do petka, te da ako se ne odustane od nastojanja da se ambulanta premjesti u prostorije škole biti primorani da prestanu slati svoju djecu u školu.

– Još jednom se nadamo da će nadležni imati sluha i riješiti ovaj problem u što skorijem roku na zadovoljstvo svih nas – navodi se u saopštenju mještana Željeznog Polja.

S druge strane, dok nadležni traže novu lokaciju za ambulantu, privrednik iz Željeznog Polja Nezir Bronja ponudio je mjesnoj zajednici Željezno Polje zemljište i novčanu pomoć za izgradnju porodične ambulante, ali i svog arhitektu koji bi napravio projekt.

Za sada nije poznato šta će Općina Žepče i Dom zdravlja Žepče, kao i članovi savjeta MZ Željezno Polje donijeti kao najracionalniju odluku koja će biti od koristi svima.

zenit.ba

Prethodna objavaSljedeća objava