Predstava Zeničkog pozorišta „Ježeva kućica“ u ponedjeljak u Varešu

U okviru potpisanog Protokola o saradanji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sa ustanovama kulture u Zeničko-dobojskom kantonu, predstava za djecu „Ježeva kućica“ u ponedjeljak, 12. decembra u 11 sati gostuje u Centru za kulturu i edukaciju Vareš.
Predstava „Ježeva kućica“ nastala prema tekstu Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića i u korpodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Kulturno-sportskog centra Kakanj i Centra za kulturu Zavidovići. Predstava „Ježeva kućica“ nas podučava kolika je važnost doma i koliko je skromnost vrlina, a ismijava ljudsku pohlepu, želju za posjedovanjem onoga što nije naše i za otuđivanjem i izrugivanjem onoga što pripada drugima. Dakle, promiče univerzalne ljudske vrijednosti kao što su skromnost, pristojnost i marljivost.

U predstavi igraju: Anđela Ilić, Lana Zablocki, Ermina Nišić, Adem Smailhodić i Mirza Bajramović. Za muziku i korepeticiju predstave je zadužen Abidin Čolaković. Scenografija predstave je povjerena Mensuru Begićeviću, a kostimografija i kreacija maski Eni Begičević-Čeliković. Jezičku adaptaciju i lekturu predstave potpisuje Merima Handanović.

zenicainfo.ba

Prethodna objavaSljedeća objava