Gradonačelnik Kasumović obradovao mališane „Pčelice“ novogodišnjim paketićima

Mališanima zeničkog vrtića „Pčelica“ danas su podijeljeni paketići koje im je, u ime Grada Zenica, povodom predstojeće Nove godine darovao gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Inače, ovo je nekoliko godina unazad postala tradicija da Grad Zenica na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem dijeli novogodišnje paketiće mališanima smještenim u JU za predškolski odgoj i obrazovanje Zenica. Ove godine će kako je istaknuto biti podijeljeno  414 paketića na radost najmlađih vrtićanaca pomenute Ustanove.

„Gradska uprava već godinama svoj djeci u svim vrtićima pokloni jedan paketić i u JU Dom porodica, a oni nama prirede prelijepu priredbu. To je lijep gest Gradske uprave, jer želimo da se sva djeca lijepo osjećaju“, istakao je Kasumović.

Direktorica Javne ustanove Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica Jasmina Gasal kazala je da je ovo potvrda dobre saradnje gradonačelnika i Ustanove na čijem je čelu, naglasivši da u narednoj godini očekuje i nešto bolju finansijsku potporu Grada Zenica.

„Ovo je jedna velika podrška svim roditeljima i djeci da znaju da nisu sami da ove divne dane pred Novu godinu  proslavljamo u vrtićima. Broj djece u vrtićima jeste nešto manji, ali nadam se da će se to promijeniti“, kazala je Gasal,  poželivši sugrađanima u Novoj,  2023. puno zdravlja, sreće i djece.

U znak zahvalnosti mališani vrtića „Pčelica“  pripremili su za ovaj susret s gradonačelnikom prigodnu priredbu u sklopu koje su otpjevali i recitirali pjesmice u znaku Nove godine i Djeda mraza. Šapnuli su mališani svoje željice Djeda mrazu, a i prvi čovjek Zenice imao je svoje.

„Prije svega svima želim puno zdravlja i sreće,  bolju atmosferu, razumijevanje i ljubav. Jednostavno da počnemo bolje živjeti.  Dobili smo novu vlast i nadam se da će nam biti bolje, jer moramo biti optimisti, pokušati na sve načine da nam je ugodniji život “, želja je Kasumovićeva.

Djeda mraz je na kraju ovog veselog druženja obećao ispunjenje svih želja i velikih i malih, ali samo pod uslovom da smo svi kolektivno, i odrasli i djeca, bili dobri u godini koju uskoro ispraćamo. (M.H.)

zenicainfo.com

Prethodna objavaSljedeća objava