Britvar: Urbanizam u Zenici zarobljen korupcijom

Na svom Facebook profilu oglasio se Boris Britvar po pitanju urbanizacije Grada Zenica i njenom problematikom. Riječi Britvara prenosimo u cjelosti.

– Poznata je činjenica da se pronevjere javnog novca u procesu javnih nabavki u BiH procjenjuju na milijardu KM godišnje, a da za to do sada nitko nije bio odgovoran.

vodovod i kanalizacija, gasifikacija, kružni tokovi, javna rasvjeta, itd) na trošak građana a u korist vlasnika parcela i omogući besplatno pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u građevinsko.

Da li treba graditi? Naravno da treba ali šta, kako i ko treba graditi?

Zašto ovaj prostor ne bismo namijenili za izgradnju bolničkog kompleksa na državnoj razini, ili za izgradnju univerzitetskog kampusa, ili za izgradnju stanova za mlade, ili za …….?

Dakle pitanja je mnogo.

Šta je najsvrsishodnija namjena ovog prostora, da li Grad treba proglasiti javni interes za predmetni prostor obzirom na sva dosadašnja ulaganja u infrastukturu u iznosu od cca 5 miliona KM, ko su stvarni vlasnici zemljišta kojima se pogoduje, da li treba raspisati međunarodni tender, itd itd itd

Zeničani bi trebali znati da je ovo jedino i posljednje zemljište za razvoj grada i pružiti otpor uzurpatorima njihove budućnosti!!!

Ne postoji prijetnja, kazna ili novac za koji bih izdao svoj grad.

Nikad ispod crte, nikad na uštrb grada.

ZENICA ZNA, ŽELI I MORA BOLJE – stoji na kraju Facebook objave Borisa Britvara.

zenit.ba

Prethodna objavaSljedeća objava