Bingo kupuje hotel Zenica i shopping centar Džananović 

Trgovački lanac Bingo nastavlja širiti poslovnu mrežu u Bosni i Hercegovini, a trenutno ima više od 220 prodajnih objekata.

Kako Faktor saznaje, ova uspješna kompanija uskoro bi trebala završiti i kupovinu hotela Zenica i shopping centra Džananović u Zenici, a koji se nalaze u vlasništvu porodice Džananović.

Salko Džananović važi za jednog od najuspješnijih Zeničana. On je sa svojom porodicom 29. februara 2008. godine otvorio shopping centar Džananović, kao i hotel Zenica koji se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini.

Zbog zdravstvenih problema Salko se posljednjih godina povukao iz privatnog biznisa i posao je preuzeo njegov sin Ajdin kojeg smo kontaktirali da bismo provjerili informaciju o prodaji objekata Bingu.

– Ništa ne mogu reći na tu temu. Ne bih ništa da se piše dok se ne završi – kratko je za Faktor rekao Ajdin Džananović.

Trgovački centar Džananović ima više od 60.000 metara kvadratnih korisne površine i na njegove tri etaže svoje trgovačke, ugostiteljske, bankarske i druge usluge nudi mnogo domaćih i inostranih kompanija.

Hotel Zenica jedan je od najmodernijih u BiH. Raspolaže sa 87 savremeno opremljenih soba, četiri apartmana, među kojim je i tzv. predsjednički sa oko 200 kvadrata. Hotel ima dvije sale za sastanke, kongresnu dvoranu, bazen i druge sadržaje.

Faktor

Prethodna objavaSljedeća objava