Bajaga i instruktori večeras u Zenici

Jedan od najvećih pop-rock bendova u regiji Bajaga i instruktori nastupit će večeras u Gradskoj areni u Zenici s početkom u 20 sati.

Više od 30 godina postojanja, kultni pjevač, gitarist i autor Momčilo Bajagić – Bajaga svojim pjesmama zauvijek se upisao u srca mnogih generacija obožavatelja.

Nedavno su u Zagrebu rasprodali tri datuma u Koncertnoj dvorani Lisinski, nakon čega su otišli na američku turneju. Posljednji koncert u ovoj godini održat će pred zeničkom publikom gdje će publika imati priliku čuti nove ali i legendarne stare hitove, stvarane kroz dugi niz godina među koje se svakako ubrajaju ‘Tišina’, ‘Ti se ljubiš (na tako dobar način)’, ‘Zažmuri’, ‘Plavi Safir’, ‘Dobro jutro džezeri’, ‘Muzika na struju’, ‘220 u voltima’, ‘Tamara’, ‘Sa druge strane jastuka’ i mnogi drugi.

Nakon šest godina diskografske pauze, Bajaga i Instruktori u aprilu 2019. godine predstavili su svoj dvanaesti album ‘U sali lom’ s kojeg je već objavljeno nekoliko uspješnih singlova. Početak 2020. obilježio je novi hit pod imenom „Darja“ koji je Bajaga pjevao u duetu s poznatim srpskim glumcem Milošem Bikovićem.

Nakon posljednjeg albuma “Ovaj svet se menja” izdanog iste godine, prije 6 mjeseci Bajaga i Instruktiru izenadili su novim singlom 21. vek.

Bajaga ne krije uzbuđenje zbog nastupa u Zenici.

– Silno se radujem ponovnom susretu sa zeničkom publikom. Siguran sam da ćemo svi uživati u pjesmi, energiji i emocijama – izjavio je Momčilo Bajagić Bajaga.

zenit.ba

Prethodna objavaSljedeća objava