Dr. Malik Ejubović postao specijalista interne medicine

Nakon brojnih životnih uspjeha, u Kantonalnoj bolnici Zenica, 17. novembra, dr. Malik Ejubović iz Zenice položio je specijalistički ispit i time zvanično postao specijalista interne medicine. Kriteriji koje neko mora ispuniti da bi postao specijalista su definisani planom i programom specijalizacija u smislu sticanja potrebnih znanja i vještina kroz određeni vremenski period pod mentorstvom kompetentnih ljekara u svojim oblastima.
Nema uspjeha bez rada i truda
Članovi Komisije, pred kojom je polagao ispit, su bili: prof.dr Belma Pojskić, kao predsjednica Komisije i mr.sci.dr. Haris Husremović, kao član, oboje iz Kantonalne bolnice Zenica, dok je treći član Komisije bio prof.dr Almir Fajkić sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Ispit je realizovan nakon završetka specijalizacije Opće interne medicine koja je trajala pet godina.
„Od trenutka kada počnete specijalizaciju, morate je završiti u roku od pet godina. Na svakom ljekaru je kako će iskoristiti to vrijeme, te da li će usvojiti samo neophodni minimum znanja i vještina ili će se potruditi da bude što bolji. Potrebno je mnogo truda i rada. Samo da čovjek “prelista” nekoliko hiljada stranica knjiga mnogo je, a kamoli da ih uči, uklapa u cjelinu, te uz to stiče nove vještine. Ne postoji uspjeh bilo koje vrste bez rada i truda. Uz napor i podršku dragih ljudi oko sebe, sve se može realizovati“, kaže dr. Ejubović. Zahvalan je, kaže, dragom Bogu na snazi i znanju, svojim roditeljima i sestri koji su mu bili velika podrška kroz život, obrazovanje i posao, ali i svojoj životnoj saputnici.
Primjer uspješnog mladog čovjeka
Dr. Ejubović je pravi primjer uspješnog mladog čovjeka u BiH. Aktivno i pasivno govori nekoliko svjetskih jezika, dobitnik je priznanja Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu, učestvovao je na više od 20 kongresa i simpozija, na kojima je predstavio svoje naučne radove, te objavio i dvije naučne knjige historijske tematike. Trenutno je i vijećnik u Gradskom vijeću Zenica. I pored svega nabrojanog, nikada, kaže, nije razmišljao o odlasku iz Bosne i Hercegovine, te da mu odlazak van BiH nikad nije bio opcija i da se ne kaje zbog te odluke.
„U narednom periodu, prije svega, želim da se malo odmorim. Nakon toga da se posvetim završetku doktorata na Univerzitetu u Sarajevu, a u toku je i nekoliko drugih naučnih i stručnih projekata koje se nadam da ću realizovati“, ističe dr. Ejubović.

nasarijec.ba

Prethodna objavaSljedeća objava