Aldijana Iriškić: Rad sa mladim igračicama pruža mi poseban osjećaj

Aldijana Iriškić, jedna od najboljih košarkašica u historiji zeničke ženske košarke, nakon zavidne igračke karijere svoje bogato znanje prenosi na mlade igračice KŽK Čelik BH Telecom.

Nekadašnja reprezentativka Bosne i Hercegovine vodi razvojni tim zeničkog kluba u A1 prvenstvu. Za portal BHbasket govorila je ciljevima mlade ekipe:

– Ove godine po prvi put imamo tim u A1 ligi za seniorke gdje nam je osnovni cilj razvoj mladih igračica koje imaju manju minutažu u prvom timu, talentovanih kadetkinja pa čak i nekoliko pionirki. Nemamo rezultatsku ambiciju, najveća ambicija nam je dobra igra i uspjeti primjeniti sve što radimo na treningu i u tom dijelu vidjeti napredak, što predstavlja ujedno i konkurisanje za prvi tim. Smatram da je ovo pravi put za afirmaciju mladih igračica, koje ujedno igraju i lige u svojim uzrasnim kategorijama što garantuje odigravanje velikog broja utakmica – ističe Iriškić i nastavlja:

– Obzirom da nam je ekipa formirana od različitih dobnih selekcija (od pionirki do mlađih seniorki) i naravno nemaju dovoljno zajedničkih treninga, zbog obaveza prema svojim selekcijama i odvojenim trenažnim procesima, mogu biti zadovoljna trenutnim stanjem. Smatram da iz svake utakmice izvučemo nešto dobro, a nakon izvjesnog perioda kada se ekipa uklopi, doći će do izražaja i naš osnovni cilj, podići individualne tehničke i ekipne taktičke sposobnosti na veći nivo. Talentovanih igračica će uvijek biti, ali mislim da je ipak presudan rad i disciplina, dobra volja i motiv. Imamo jako dobrih djevojčica, a ako Bog da zdravlje da ih posluži i ostanu sve na okupu dobar su potencijal da za koju godinu predstave KŽK Čelik i grad Zenicu u dobrom svjetlu, nadam se i BiH – govori Iriškić i ističe koliko znači rad sa mladim igračicama:

– Rad sa mladim košarkašicama meni pruža poseban osjećaj i zadovoljstvo, obzirom da sam relativno “mlada” odlučila okrenuti novu stranicu u životu, ostati u sportu ali posvetiti se razvoju mladih talentovanih sportašica. Njihov trud, rad i zalaganje kao i njihova velika želja daje meni vjetar u leđa i veliku motivaciju da im pomognem u njihovom razvoju kako sportskom tako i onom najvažnijem, a to je da budu lijep primjer ponašanjem, dobre i poštene osobe – zaključila je Iriškić.

Bivša bh. reprezentativka, svoju karijeru je gradila u BiH, kao i u klubovima regiona i Evrope.

zenit.ba

Prethodna objavaSljedeća objava