Vijesti 122 za 26.12.2022.god

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 25.12.2022.godine, u 17,00 sati, u mjestu Konjevići, od strane lica M.K. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Nasilničko ponašanje”, tako što je upotrebom sjekire oštetio vrata i namještaj u kući vlasništvo M.Z. iz Zenice. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 25.12.2022.godine, u 20,00 sati, u ulici Prvomajska, izvršeno je krivično djelo “Krađa” kojom prilikom je otuđen mobilni telefon marke “Samsung-S8”, vlasništvo Š.A. iz Zenice. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 25.12.2022.godine, u ulici Patriotske lige, u mjestu Nemila, izvršeno je krivično djelo “Krađa” kojom prilikom je iz Samostalne trgovinske radnje “Bistričak”, vlasništvo Š.K. iz Zenice, otuđena određena količina alkoholnog i bezalkoholnog pića. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 24.12.2022.godine, u mjestu Varda, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa”, kojom prilikom su iz kuće vlasništvo J.J. iz Kaknja, otuđeni kućanski aparati. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

Dana 25.12.2022.godine, dežurnoj službi Policijske stanice Zavidovići je prijavljeno da je u periodu od 15.12. do 25.12.2022.godine, u mjestu Džinići, izvršeno krivično djelo “Teška krađa”, kojom prilikom je iz kuće vlasništvo Dž.A. iz Zavidovića, otuđen TV-aparat marke “Vox”. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 24/25.12.2022.godine, u ulici Gajska, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” kojom prilikom su, iz pomoćnog objekta vlasništvo B.A. iz Zavidovića, otuđena dva bicikla. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Žepče

U toku noći 24/25.12.2022.godine, u mjestu Ljubatovići, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa”, kojom prilikom je iz kuće vlasništvo S.D. iz Žepča, otuđena bušilica, brusilica i određena količina alkoholnog pića. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

mupzdk.gov.ba

Prethodna objavaSljedeća objava