Predstava „Kamen mudrosti“ u okviru 7. IFET-a

Tako je u subotu, 3. decembra bila upriličena XII smotra dramskog stvaralaštva vrtića i škola Zeničko-dobojskog kantona. Cilj Smotre je da okupi što veći broj djece predškolskog i školskog uzrasta radi druženja, edukcije i njihovog upoznavanja sa svijetom pozorišne umjetnosti.

Ovogodišnju Smotru je obilježio veliki broj učesnika i učesnica iz škola i vrtića iz Zeničko-dobojskog kantona.

U srijedu, 7. decembra u 12 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica bit će izvedena predstava „Kamen mudrosti“ prema tekstu Zvjezdane Magelan, u režiji Novice Bogdanovića i u produkciji DIS – Pozorišta mladih Banja Luka.

Predstava „Kamen mudrosti“ naizgled je naivna i nimalo zahtjevna priča o troje prijatelja, pripovjedača priča, koji, lutajući šumom, traže put kući, skriva u sebi plemenitu i vrlo delikatnu poruku najmlađima koji u svom odrastanju (put kroz šumu) moraju riješiti mnoge tajne da bi došli do saznanja o dobru i zlu.

Predstava ne docira, nego kroz ležernu i zabavnu igru, koja svoj uzor ima u commediji dell’arte, pokušava osvijestiti djeci moralne, etičke, ali i egzistencijalne dileme koje ih prate u životu.

U predstavi igraju: Natalija Medojević, Jelena Marković i Anja Banjac.

zenit.ba

Prethodna objavaSljedeća objava