Organizovana planinarska tura posvećena Aldinu Hamziću Kikiju

Poznati zenički turistički i planiranski vodič Afan Abazović je prošlog vikenda zajedno sa udruženjem “Azimuth 135” Zenica i grupom od 60 planinara organizovao planinarsku turu naziva “Stazom Kikijevog osmijeha 2022”, posvećenu rahmetli Aldinu Hamziću Kikiju.

– Bio je naš prijatelj, planinar, ljubitelj prirode, fudbala i dobrih planinarskih tura – kazali su iz Udruženja “Azimuth 135”.

Ovo je šesta godina otkako Udruženje organizuje ovu turu, a staza je, ovog puta, išla iz sela Gladovići kod Zenice, preko vrha Bobovac, Nemilskog brda do Nemile u dužini od 17 km.

Šezdeset Kikijevih prijatelja je planinarilo ovim krajem, a planinarska tura je završila na Kikijevom mezaru kod džamije u Staroj Nemili.

Još jedan nesvakidašnji segment pomenute planinarske ture jeste i taj da su svi prisutni planinari učestvovali u prikupljanju finansijskih sredstava u svrhu školovanja dvije Aldinove kćerke.

– Zenički kraj obiluje prelijepim stazama i drago nam je da smo bili dio događaja za rahmetli Kikija i njegovu porodicu, Amelu, Lejlu i Lamiju – stoji u Facebook objavi na profilu Afana Abazovića.

zenit.ba

Prethodna objavaSljedeća objava