ALBA realizuje Projekat koji za cilj ima jačanje javne svijesti u području zaštite okoliša

ALBA Zenica d.o.o. Zenica provodi Projekat “Jačanje javne svijesti o sekundarnim sirovinama iz komunalnog otpada – cirkularna ekonomija” u periodu aprila 2022. do aprila 2023. godine, a koji sufinansira Fond za zaštitu okoliša BiH.

Cilj projekta je jačanje javne svijesti u području zaštite okoliša i energijske efikasnosti na teritoriji FBiH, odnosno grada Zenice, kroz projekat jačanja javne svijesti o značaju zaštite okoliša kroz postupanje sa otpadom putem edukativno-informativnih aktivnosti.

Jedna od ciljanih skupina su i zaposlenici komunalnih firmi. Radionica podizanja svijesti zaposlenika komunalnih firmi je od izuzetne važnosti, jer su upravo radnici na sakupljanju i odvozu otpada direktni izvršioci postupanja sa otpadom na terenu.

Praktični načini pravilnog postupanja sa otpadom koji su vidljivi svakog dana svakom stanovniku opredjeljujuće utiču na ponašanje prema komunalnom otpadu u naseljima.

Aktivnost sadržava pripremu i održavanje radionica za zaposlenike komunalnih firmi o sadržaju i ciljevima projekta sa praktičnom primjenom u svakoj komunalnoj firmi koja učestvuju u Projektu.

– Radionicu smo održali u prostorijama našeg reciklažnog dvorišta, gdje smo sa zaposlenicima porazgovarali o sekundarnim sirovinama, održali prezentaciju, a kasnije i odradili testiranje – kazali su iz Uprave Albe Zenica.

zenit.ba

Prethodna objavaSljedeća objava